2005 La Golfa - anglès arquitectes

Vaya al Contenido

Menu Principal

2005 La Golfa

La golfa - Estudi d'arquitectura

Projecte: Estudi d'arquitectura
Estat: Construït
Client: Privat
Localització: L’Aleixar, Tarragona
Any: 2005
Superfície: 110 m²
Arquitecte:
Josep Anglès Pascual
Col·laborador:
Marc Anglès Pascual
Constructor: Construccions Grau Park

.................................................................


L’any 2003 un aiguat malmet la teulada de casa. La golfa tenia una coberta de frare, amb teules a salt de garsa, i sempre s’havia utilitzat per l’assecatge de les avellanes. Des del primer moment es va plantejar com una intervenció simple, on tant sols  es vol substituir la teulada, sense modificar les característiques de l’espai que tant ens agraden. Avui és el nostre despatx.

Es va obrir un lluernari longitudinal al carener de la coberta, fent un decalatge entre els dos vessants, amb el vidre enrassat, així, el sol incideix al sostre de la golfa a primeres hores del matí. Tot un espectacle. Els cairats de teia existents es van conservar i les llates es van substituir per encadellats de flandes, 6 cm d’aïllament, una planca ondulada de fibres amb resines termoestables i la teula àrab recuperada. En definitiva, una coberta lleugera que ens ha donat molt bon resultat. Per donar coherència a l’espai es va plantejar un paviment continu, simplement es va plolir la capa de compressió i es va aplicar una imprimació d’acabat.

.................................................................

 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal