2006 Els Castillejos - anglès arquitectes

Vaya al Contenido

Menu Principal

2006 Els Castillejos

Els Castillejos - Estudi de programació de l’antic campament militar dels Castillejos a la Serra de la Mussara

Projecte: Estudi de programació i inventari d’edificacions
Estat: Realitzat
Client: INCASÒL. Institut Català del Sòl
Localització: Serra de la Mussara
Any: 2007
Superfície: 654,93 ha.
Arquitecte: Josep Anglès Pascual

.................................................................

Els Castillejos deu el seu nom a la batalla que el General Prim, antic propietari d’aquests terrenys, va guanyar al Marroc.
L’any 1950 s’inaugura aquest campament militar, destinat a les milícies universitàries que va arribar a acollir 4000 soldats. Aquesta presència humana (maniobres i proves de tir) va degradar progressivament bona part del territori. La recuperació de l’entorn ha estat una reivindicació de la població durant molts anys.
Des de l’ abandó per part de l’ exèrcit el gener del 2001, el campament va patir una ràpida degradació fins al punt que s’hi van celebrar diverses raves que van convocar a milers de joves d’arreu d’Europa, especialment durant l’any 2002.
El setembre de 2003, la Generalitat va comprar al Ministeri de Defensa la finca de Castillejos i uns anys després és quan comença la nostra tasca. Es van dur a terme diversos estudis de possibilitats i inventaris d’edificacions per tal de resoldre el que llavors preocupava a la Generalitat: La gestió de l’extensíssim espai, la possible reutilització del campament, l’estudi de possibles úsos, la rehabilitació o l’enderroc de les construccions existents...

.................................................................

 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal